Reparation af alle mærker - Fejlsøgning og diagnose -

Get Adobe Flash player

Spar penge, når du kører bil

Benzinpriserne fortsætter deres himmelflugt og får pendlere i hele landet til at græde salte tårer på vej til arbejde. Med sund fornuft kan du dog spare penge ved benzinstanderen.

Benzinen bliver dyrere og dyrere i takt med, at der bliver mindre af den. Det er der næppe meget, vi kan gøre ved. Elbiler, der giver os mulighed for at køre på strøm direkte fra stikkontakten er stadigt nogle år ude i fremtiden. Den funktionelle el-hybridbil lader også vente på sig med sit løfte om spandevis af kilometer på næsten intet brændstof.

Derfor er du fanget i din gamle benzinsluger, hvor måleren deprimerende tit minder dig om, at du snart igen skal ind og tanke.

Gode råd er ikke dyre
Normalt er råd om at spare kedelige og besværlige, men når det gælder benzinøkonomi er der alligevel god grund til at spidse ører. Kører du langt til og fra arbejde hver dag, kan der være gode penge i økonomisk bilkørsel. Jeg har kikket lidt rundt på internettet og samlet et par håndfulde gode råd sammen til dig. Blandt andet fra den flerdobbelte danske mester i økonomikørsel Ole Nielsen.

1. Gå til bageren – De korte ture sluger mest benzin, så skal du til bageren efter morgenbasser og rundstykker, så spring hellere på cyklen. Så kan du også spise dit morgenbrød med god samvittighed.

2. Det er kedeligt at være alene, så kør derfor sammen med en kollega, så kan I også splejse om benzinen.

3. Det behøver ikke at være bedstemorkørsel det hele, blot du husker at bruge speederen som var den et æg. Det betyder at du skal træde den blidt ned – ikke i bund – indtil du når den ønskede fart.


4. Overblik er vigtig i trafikken, og hvis du lærer at læse trafikken og holder afstand til de forankørende, slipper du for mange nedbremsninger og accelerationer – og sparer derved masser af benzin.

5. Når du kører hen mod et sving med fuld stop, bør du ikke koble ud før til allersidst. Hvis bilen er i gear, når du slipper speederen stopper benzintilførslen til motoren. Kobler du ud bruger motoren stadig brændstof.

6. Check dine dæk. Er der mindre luft i dem end producenten anbefaler, øger du rullemodstanden og bruger derved mere benzin og slider dine dæk for hurtigt. For hver 0,5 bar dæktrykket er for lavt øges brændstofforbruget med 2-3 %.

7. Kører du med de rigtige dæk – brede dæk og vinterdæk bruger mere benzin. Forhør dig hos din forhandler næste gang du skal have nye dæk. Flere fabrikanter laver energisparedæk.

8. Aerodynamik er ikke kun for Tom Kristensen og Michael Schumacher. Vindmodstanden ved høje hastigheder er betydelig, og stiger jo hurtigere du kører. F.eks. stiger vindmodstanden med 20 %, når du accelerer fra 110 km/t til 130 km/t.

9. Du bruger op til 20 % mere brændstof, når du kører rundt med tagbagagebærere, cykelholdere og lignende. Husk at åbne vinduer ved høj fart også øger bilens vindmodstand.

10. Lad sten og mørtel blive hjemme – ekstra vægt betyder højere benzin forbrug.

Ønsker du at læse mere om økonomisk bilkørsel, alternative brændstoffer og sikkerheden i din bil kan du kikke på denne hjemmeside:

Se hvor langt på literen du køre