Reparation af alle mærker - Fejlsøgning og diagnose -

Get Adobe Flash player

Når vinteren slipper sit tag, er det en god ide, med en klargøring af bilen, så den er klar til foråret og sommeren. Vinteren kan være hård ved den danske bilpark. Oplever du mislyde fra hjulophæng eller andet, kan det være en god ide, at få foretaget en FDM vedligeholdelsestest, så du kan få et overblik over din bils tilstand.
Udvendig gennemgang
Begynd klargøringen med at gå bilen efter udvendig. Undersøg vinduesviskernes blade og se efter om gummiet er helt. Skal vinduesviskerne skiftes, kan du ofte selv klare det. I FDMs Gør Det Selv værksted på fdm.dk, kan du finde en video. Se også efter om alle bilens lygter virker, og husk også blinklys og stoplys.
Besøg FDMs Gør Det Selv værksted på fdm.dk


Brug FDMs tjekliste til klargøring af bilen
Vask vinteren væk
Gør bilen forårsklar med en grundig vask. Den regelmæssige vask i løbet af vinteren kan sagtens foregå i en vaskehal, hvor den billigste vask som regel er tilstrækkelig. Men når bilen skal have den store tur, opnår du det bedste resultat ved at håndvaske bilen med spand, børste og slange. På den måde kommer du ind de kritiske steder, hvor vaskemaskinen ikke kommer. Brug rigeligt vand og en god blød børste. Ved samme lejlighed opdager du eventuelle småskrammer og stenslag. Benyt lejligheden til at spule hjulkasser og panelkanter med vandslangen, så du får fjernet det vejsnavs, vaskemaskinens undervognsskyl ikke kan fjerne. Snavs som holder på fugten og danner grobund for rust. Også når solen skinner.Vær opmærksom på, at de gode produkter til rengøring af fælge sjældent er miljørigtige. Brug af fælgrens skal foregå på en såkaldt pusleplads på en tankstation, hvor afløbet er miljøsikret.

KILDE : FDM